Möt våren på Gotland tillsammans med dina branschkollegor!
Ta chansen att åka till Gotland och upplev när Visby börjar vakna till liv igen efter vintern. Vi besöker Boge Bränneri, Gotlands Bryggeri, Långemyre Vineri och Dryckesmässan. Tre fullspäckade dagar tillsammans med oss på KrogResor och KrogVis.
KrogVis
Denna resa kombineras med en service- och försäljningsutbildning av KrogVis. KrogVis är något vi på Spendrups erbjuder till alla våra kunder. Vi har tex. vin-, öl- “ny på jobbet”-, restaurangekonomi- och barutbildningar. Klicka dig in på hemsidan för mer information https://krogvis.se/
Dryckesmässan
Här får ni chansen att hitta nya favoriter i vårt stora utbud, byta erfarenheter med branschkollegor och även äta en härlig middag tillsammans med vinproducenter, leverantörer och kollegor till oss på Spendrups.
Boge Bränneri
Boge Bränneri är ett litet gårdsbränneri på Gotland. Här destilleras och kryddas spritdrycker av frukt, bär och spannmål. Frukt- och bärspriten görs beroende på säsong och av de råvaror som finns tillgängliga för stunden. Under besöket kommer vi krydda vårt eget brännvin och äta ett klassiskt brännvinsbord.
Under dessa dagar kommer vi att få möta Hanna Tunberg som bland annat driver Boge Bränneri. Hon är sommelieren som fokuserar på öl och destillat. Med fötterna fast förankrade i den gotländska myllan och huvudet bland molnen arbetar hon dessutom som ambassadör för Gotlands Bryggeri där vi kommer få en rundtur och även testa olika typer av öl. Hon har även uppdrag som huvuddomare för Stockholm Öl & Whisky samt SM i Hantverkscider. Hanna har också ett stort intresse för kulinarisk historia och är utbildad historisk arkeolog.
Långmyre Vineri
Långmyre Vineri drivs av duon Andrea Guerra och Emma Sterner. Andrea Guerra är från Salerno i Italien, och har flera års bakgrund som vinmakare, vinagronom och sommelier. Emma Serner har starka band till Gotland och stor passion för vin och konsten kring dess tillverkning. Tillsammans kommer vi att få testa deras olika viner och även få en rundtur i vineriet.
Ingår i resan
- Flyg t/r
- Transfer enligt program
- Två övernattningar (del i dubbelrum)
- KrogVis-utbildning
- Två middagar, varav ett klassiskt brännvinsbord
- Två luncher
- Vingårdsbesök
Hos Långmyre Vineri med vinprovning
- Bryggeribesök
- Aktivitet – gör ditt eget kryddade brännvin
- Besök på Spendrups Dryckesmässa
- Mat/stadsvandring i Visby med guide
- Rese- och olycksfallsförsäkring
Priset för resan varierar och visas när en planerad resa är fastställd och presenteras under aktuella resor.
Hanna Tunberg
Dag 1
Ankomst & brännvinsbord
- Incheckning och fördrink på Kalk 15.00. Vi passar på att presentera oss och lär känna varandra så gott vi bara kan innan taxin hämtar oss och tar oss till dagens destination Boge Bränneri.
- Truls berättar en del av Sveriges sprithistoria och vi får alla chansen att testa krydda eget brännvin. I mitten av bränneriet dukar vi sen tillsammans fram ett hederligt brännvinsbord. Vi doftar, smakar och testar fantastiska röror, brödsorter, inlagda fiskar, rökta korvar och självklart Boge Bränneri´s brännvin.
Dag 2
Stadsvandring och Spendrups dryckesmässa
- Frukost och utbildning med KrogVis på Breda Blick 9-11. Hit tar ni er till fots, det är ca.10 minuters promenad längs med Visbys hamn.
- Sedan blir det stadsvandring och lunch i Visby med Hanna Tunberg. Hanna är sommelier, historisk arkeolog, ambassadör på Gotlands Bryggeri, produktutvecklare på Boge Bränneri och fantastisk guide i Visby för oss denna dag. Lunch intar vi på Bageriet som ligger på stora torget innanför muren. Sköna skor är att föredra när man går på några av Visbys alla kullerstensgator.
- Innan det är dags för dryckesmässa på Joda bar & kök hinner vi vila våra ben på hotellrummet. Joda bar & kök ligger endast en kort promenad från hotellet vid hamnen.
- Med bra planering så hinner du tillbaka för en dusch, vila eller bara lugn och ro innan middag med vinproducenter, branschkollegor och Spendrupsmedarbetare på Joda bar & kök.
- För den som sen orkar finns det möjlighet att slå klackarna i taket på någon av Visbys alla restauranger och barer!
Dag 3
Vingårdsbesök och hemfärd
- Vakna i lugn och ro! Ät en fantastisk frukost på Kalk hotell och packa väskan.
- En transferbuss hämtar oss ca. 10.00 och vi kommer att få uppleva Gotlands fina landskap på vägen till Långmyre Vineri. Här visar Andrea Guerra och-/eller Emma Serner´s upp sin vingård och låter oss även provsmaka årets nybuteljerade viner.
- Innan hemfärd stannar vi på Stavgard vikingagård för en lättare lunch och fika. Hanna ser, som alltid, till att underhålla oss med spännande historier om gamla vikingar och deras galna upptåg!
- Vid klockan 14.00 är vi tillbaka inne i Visby och säger tack för denna gång.