Följ med oss till Barcelona och Tarragona!
Kicka igång sommaren med spanskt solsken och värme. Tillsammans kommer vi att utforska vingårdar, bryggerier, njuta av läcker mat och uppleva det lokala nattlivet tillsammans med andra branschkollegor.
Upptäck städerna Barcelona och Tarragona på ett helt nytt sätt under fyra händelserika dagar. Vi kommer att fördjupa oss i den spanska maten, drycken och kulturen. Få en autentisk smak av den katalanska maten, avnjut härliga tapas, fördjupa dig i kunskapen om biodynamiska viner, och besök tre av områdets mest förtjusande vingårdar. Dessutom kommer vi att ta del av spännande bryggeribesök som avslutas med en ölprovning.
Upplev havets storhet, promenera genom charmiga spanska kvarter och dela erfarenheter med dina branschkollegor.
Allt är noggrant testat, paketerat och skräddarsytt för att visa upp dessa spanska pärlor från en sida som få har chansen att uppleva. Låt oss göra den här resan till en minnesvärd och smakrik upplevelse tillsammans!
Ingår i resan
- Flyg t/r
- Transfer enligt program
- Fyra övernattningar (del i dubbelrum)
Enkelrum kan bokas i mån av plats, enkelrumstillägg tillkommer.
Natt 1 och 2 i Barcelona
Natt 3 i Poblet
Natt 4 i Tarragona
- Tre middagar inkl. dryck till maten
- Frukost och lunch
- 3 Vingårdsbesök
- Bryggeribesök
Estrella Damm med ölprovning
- Stadsvandring med barstopp
- Spansktalande guide med på hela resan
- Representant från KrogResor
- Rese- och olycksfallsförsäkring
- Klimatreducering via Fly Green Fund
Priset för resan varierar och visas när en planerad resa är fastställd och presenteras under aktuella resor.
Carlos Norlén
Dag 1
Katalansk lunch och biodynamiska viner
- Den tidiga avgångstiden gör det möjligt för oss att äta både lunch och middag första dagen. Så det blir att lämna av vårt bagage på hotellet för att sen ta en promenad till Casa Delfín.
- Casa Delfín har varit ett fast inslag i Barcelonas mat- och nöjesliv i över hundra år. Den vackra matsalen är känd för sin traditionella katalanska mat. Vi kommer att avnjuta en klassisk katalansk lunch och skåla in denna resa med bubblande dryck.
- Mätta och belåtna promenerar vi till vårt hotell Yurbban Trafalgar och checkar in på våra rum.
- Fri lek innan kvällspromenaden jobbar upp både hunger och törst. Bar Brutal är restaurangen för alla mat- och vintokiga. Över 300 biodynamiska viner och tapas där nya smakkombinationer blandas friskt med traditionella rätter.
Dag 2
Bryggeribesök och havsutsikt
- På med sköna skor och ät en ordentlig frukost. Kl. 10.00 går en transferbuss till Estrella Damm.
- År 1876 bryggdes den första Estrella Damm och bryggs än idag med originalreceptet. Det anrika Dammbryggeriet är idag ett av de mest moderna i Europa och de levererar öl över hela världen. Spendrups Bryggeri är stolta över att få leverera deras goda öl och denna dag ska vi besöka bryggeriet för en rundtur och ölprovning.
- En kort transfer mot havet och restaurang Catalina. I deras utomhusbar kommer vi njuta av ett glas Cava innan vi blir serverade en fantastisk tapaslunch!
- Några timmar egentid i Barcelona går fort – vi har massor av tips på vad ni kan hitta på!
- I Barcelonas gamla stad ligger Bar el born, en kulturell mötesplats som är lika självklar för lokalbor som turister. Vilken drink väljer du? Lolita, Raspberry Rush eller kanske en Pain Killer?
- Llamber i Barcelona erbjuder en modern tolkning av det katalanska köket. Beläget i stadens hjärta, lockar restaurangen med innovativa rätter och en avslappnad atmosfär. En populär destination för matälskare.
Dag 3
Spänn fast säkerhetsbältet!
- Dagens äventyr bjuder på fullt ös! Vi tar er med på inte ett, utan två spännande vingårdsbesök innan dagen är slut. Sätt på er bekväma skor och håll i hatten, för nu kör vi!
- Idag besöker vi Codorniu där vi får en guidad visning av området som avslutas med en vinprovning.
- Lunchen äter vi på El Jardins, en restaurang som ligger på Codurnìus ägor. Vi äter al fresco (utomhus) om vädret tillåter. Tapas och Cava – svårslaget!
- Nästa stopp Scala dei. Scala Dei är den äldsta vingården i Priorat. Bodegans historia sträcker sig ända till 1100-talet och de är idag en av regionens ledande vinerier. Vi får en rundvandring och självklart även en vinprovning av dessa magiska viner.
- Efter en händelserik dag är det skönt att kunna koppla av och varva ner. Vi checkar in på Hostatgeria de Poblet där vi även äter middag innan det är dags att krypa till sängs. Med den lugna atmosfären är det mycket möjligt att vi alla somnar gott!
Dag 4
Tarragona och Vilosell
- Efter en god natts sömn checkar vi ut och beger oss mot Vilosell, där vi kommer att bli väl omhändertagna av Carlos Mora från Tomàs Cusiné. Vi njuter av en picknicklunch i vingården och självklart blir det även en provning av sortimentet på detta stopp.
- Sista eftermiddagen och natten spenderar vi i den pittoreska staden Tarragona. Det kommer finnas tid att upptäcka staden på egen hand under eftermiddagen. På kvällen äter vi en sista gemensam middag.
Dag 5
Utcheckning och hemresa
- Efter dagar fyllda med inspiration, avslutar vi nu denna resa. Vi återvänder hem för att reflektera över och integrera alla de intryck vi fått.