Följ med oss till Ribiera del Duero och Rioja!
Starta sommaren med en resa till två av Spaniens mest uppskattade vindistrikt – Ribera del Duero och Rioja. Vi utforskar områdenas välkända viner, vackra landskap och långa vintraditioner, tillsammans med andra branschkollegor.
Under fem dagar får vi upptäcka Ribera del Duero, känt för sina fylliga röda Tempranillo-viner. Vi besöker både traditionella och moderna vingårdar och lär oss om vinproduktionen medan vi njuter av regionens natur.
I Rioja besöker vi El Coto de Rioja, en av de mest framstående och välkända vinproducenterna i regionen. El Coto grundades 1970 och är känt för att kombinera tradition med modern teknik, vilket resulterar i viner av hög kvalitet. De producerar ett brett sortiment av viner, däribland Crianza, Reserva och Gran Reserva, som är särskilt uppskattade för sin elegans och balans. Besöket ger oss en djupare förståelse för vinframställningen och vi får provsmaka några av deras mest populära viner.
Resan ger en bred inblick i både Ribera del Duero och Rioja och deras rika vintraditioner. En chans att lära, smaka och njuta i gott sällskap.
Ingår i resan
- Direktflyg Arlanda - Barcelona
6/4 Iberia ARN – MAD 06:15 – 10:20
10/4 Info om retur uppdateras inom kort
- Transfer enligt program
- Fyra övernattningar (del i dubbelrum)
Enkelrum kan bokas i mån av plats, enkelrumstillägg tillkommer.
Natt 1 Valladolid
Natt 2 Valbuena
Natt 3 Logroño
Natt 4 Bilbao
Boenden planeras i noggrant utvalda städer, men destinationerna kan komma att ändras beroende på tillgänglighet.
- Fyra middagar inkl. dryck till maten
- Frukost och lunch
- 5 Vingårdsbesök
- Spansktalande guide med på hela resan
- Representant från KrogResor
- Rese- och olycksfallsförsäkring
- Klimatreducering via Fly Green Fund
Pris uppdateras inom kort
Anmälan senast uppdpateras inom kort
*Pris är en indikation och kan komma att förändras fram till genomförande.
KrogResor
Välkommen till unika gastronomiska upplevelser skräddarsydda för Spendrups restaurangkunder. Våra resor, i samarbete med ledande producenter, erbjuder exklusiva besök till platser som vanligtvis är stängda för allmänheten.
Dag 1
Katalansk lunch och biodynamiska viner
- Den tidiga avgångstiden gör det möjligt för oss att äta både lunch och middag första dagen. Så det blir att lämna av vårt bagage på hotellet för att sen ta en promenad till Casa Delfín.
- Casa Delfín har varit ett fast inslag i Barcelonas mat- och nöjesliv i över hundra år. Den vackra matsalen är känd för sin traditionella katalanska mat. Vi kommer att avnjuta en klassisk katalansk lunch och skåla in denna resa med bubblande dryck.
- Mätta och belåtna promenerar vi till vårt hotell Yurbban Trafalgar och checkar in på våra rum.
- Fri lek innan kvällspromenaden jobbar upp både hunger och törst. Bar Brutal är restaurangen för alla mat- och vintokiga. Över 300 biodynamiska viner och tapas där nya smakkombinationer blandas friskt med traditionella rätter.
Dag 2
Bryggeribesök och havsutsikt
- På med sköna skor och ät en ordentlig frukost. Kl. 10.00 går en transferbuss till Estrella Damm.
- År 1876 bryggdes den första Estrella Damm och bryggs än idag med originalreceptet. Det anrika Dammbryggeriet är idag ett av de mest moderna i Europa och de levererar öl över hela världen. Spendrups Bryggeri är stolta över att få leverera deras goda öl och denna dag ska vi besöka bryggeriet för en rundtur och ölprovning.
- En kort transfer mot havet och restaurang Catalina. I deras utomhusbar kommer vi njuta av ett glas Cava innan vi blir serverade en fantastisk tapaslunch!
- Några timmar egentid i Barcelona går fort – vi har massor av tips på vad ni kan hitta på!
- I Barcelonas gamla stad ligger Bar el born, en kulturell mötesplats som är lika självklar för lokalbor som turister. Vilken drink väljer du? Lolita, Raspberry Rush eller kanske en Pain Killer?
- Llamber i Barcelona erbjuder en modern tolkning av det katalanska köket. Beläget i stadens hjärta, lockar restaurangen med innovativa rätter och en avslappnad atmosfär. En populär destination för matälskare.
Dag 3
Spänn fast säkerhetsbältet!
- Dagens äventyr bjuder på fullt ös! Vi tar er med på inte ett, utan två spännande vingårdsbesök innan dagen är slut. Sätt på er bekväma skor och håll i hatten, för nu kör vi!
- Idag besöker vi Codorniu där vi får en guidad visning av området som avslutas med en vinprovning.
- Lunchen äter vi på El Jardins, en restaurang som ligger på Codurnìus ägor. Vi äter al fresco (utomhus) om vädret tillåter. Tapas och Cava – svårslaget!
- Nästa stopp Scala dei. Scala Dei är den äldsta vingården i Priorat. Bodegans historia sträcker sig ända till 1100-talet och de är idag en av regionens ledande vinerier. Vi får en rundvandring och självklart även en vinprovning av dessa magiska viner.
- Efter en händelserik dag är det skönt att kunna koppla av och varva ner. Vi checkar in på Hostatgeria de Poblet där vi även äter middag innan det är dags att krypa till sängs. Med den lugna atmosfären är det mycket möjligt att vi alla somnar gott!
Dag 4
Tarragona och Vilosell
- Efter en god natts sömn checkar vi ut och beger oss mot Vilosell, där vi kommer att bli väl omhändertagna av Carlos Mora från Tomàs Cusiné. Vi njuter av en picknicklunch i vingården och självklart blir det även en provning av sortimentet på detta stopp.
- Sista eftermiddagen och natten spenderar vi i den pittoreska staden Tarragona. Det kommer finnas tid att upptäcka staden på egen hand under eftermiddagen. På kvällen äter vi en sista gemensam middag.
Dag 5
Utcheckning och hemresa
- Efter dagar fyllda med inspiration, avslutar vi nu denna resa. Vi återvänder hem för att reflektera över och integrera alla de intryck vi fått.
Anmälan för Ribiera del Duero & Rioja 6 – 10 april 2025
Max antal deltagare 15. Vi behöver vara minst 10 resenärer för att resan skall kunna genomföras.
Programinnehåll kan komma att ändras fram till genomförande.
Avbokning
Avbokning
a) Fri avbokning innan 5 feb
b) Avbokning mellan 6 feb – 18 mars debiteras 30% av det beräknade bokningsvärdet.
c) Avbokning efter den 1 april debiteras i sin helhet