GRÄNGESBERG

Det började i Dalarna, där Grängesbergs Bryggeri fanns sedan 1897. 1923 köpte Louis Spendrup bryggeriet för 65 000 kronor. Då låg produktionen på 700 flaskor öl om dagen – idag produceras över 1 miljon liter dryck per dygn i Grängesberg.

Under perioden 2010–2014 genomfördes en omfattande om- och tillbyggnad till det som idag är ett av världens modernaste bryggerier. 2015 invigdes en unik dravförbränningsanläggning som vid full effekt gör bryggeriet självförsörjande på energi till 50 procent, skapar ett cirkulärt kretslopp och minskar både koldioxidutsläpp och kostnader. Målet är en helt fossilfri produktion inom en snar framtid.

Det imponerande höglagret är helautomatiserat. Det är 132 meter långt, 48 meter brett och 44 meter högt med 45 426 pallplatser.

Vid ett studiebesök till Grängesberg har du valet att välja mellan 2 olika orter för övernattning och upplevelse, vackra Loka Brunn eller det unika Grythyttans Gästgiveri. Läs mer nedan.

GRÄNGESBERG I KOMBINATION MED
LOKA BRUNN

GRÄNGESBERG I KOMBINATION MED GRYTHYTTANS GÄSTGIVAREGÅRD

Från Grängesberg är det ca 9 mil till Loka Brunn.

Mitt i trolska Bergslagen, där rofylldheten är total och luften så klar att varje andetag känns som en inre rening – där ligger Loka Brunn som skänkt människor livskraft i över 300 år.

Här finns tid för avkoppling. Vattensalongen, som ligger vackert beläget vid sjön Norra Loken, erbjuder en unik spaupplevelse i form av bad, bastur, behandlingsavdelning, golfhall och en spareception med butik och servering.

Idag finns 54 unika hus på Loka Brunn, byggda
från 1700-talet och fram till idag. Våra gäster bor bekvämt i bland annat Finnhyttan, Parkvillan, Kungsbyggnaden, Bergstralska huset, Charitéen, Hvilan, Bondeska huset och Lilla Societetshuset.

Som gäst kan du förvänta dig personlig service och självklart goda drycker.

GRÄNGESBERG – LOKA BRUNN

Dag 1

 • Samling på Spendrups Bryggeri för en god lunch
 • Rundtur i bryggeriet och höglagret
 • Transfer eller egen transport till Loka Brunn för incheckning och bad
 • Öl- eller vinprovning i vinsalongen
 • 3-rätters middag med utvalt vinpaket
 • Övernattning på Loka Brunn
Dag 2
 • Tid för egen konferens eller av Loka Brunn arrangerad aktivitet som t.ex. lerduveskytte
 • Hemfärd på eftermiddagen

ADD-ON
KrogVis utbildning, ytterligare en hotellnatt på Loka Brunn med 3-rätters middag, spabehandlingar eller egen aktivitet.

PRIS PÅ FÖRFRÅGAN

Från Grängesberg är det ca 8 mil till Grythyttan.

I den pittoreska byn Grythyttan i Bergslagens djupaste skogar ligger anrika Grythyttans Gästgivaregård.

Inspirationen hittas i all världens kök samtidigt som man upprätthåller det svenska, kulinariska arvet. Den svenska traditionen är extra närvarande under årets högtider då man bjuder på klassiska rätter och storslaget firande. Menyn byter skepnad med årstiderna och råvarornas ursprung värnas på samma sätt som hur de producerats.

På Grythyttans Gästgivaregård du får uppleva en öl- och vinprovning utöver det vanliga samt en 4-rätters middag med utvalt vinpaket.

I Gästgivaregårdens vinkällare finns en av Sveriges äldsta samlingar av noga utvalda viner och med en variation som imponerar de flesta.

GRÄNGESBERG – GRYTHYTTANS GÄSTGIVAREGÅRD

Dag 1

 • Samling på Spendrups Bryggeri för en god lunch
 • Rundtur i bryggeriet och höglagret
 • Transfer eller egen transport till                               Grythyttans Gästgivaregård
 • Öl- eller vinprovning i vinkällaren
 • 4-rätters middag med utvalt vinpaket
 • Övernattning på Grythyttans Gästgivaregård
Dag 2
 • Tid för egen konferens eller annan aktivitet
 • Hemfärd på eftermiddagen

ADD-ON
Byt ut 4-rättersmenyn mot en 7-rätters avsmaknings-meny med tillhörande vinpaket. Ytterligare en hotellnatt på Grythyttans Gästgivaregård med 4-rätters middag, KrogVis utbildning (hel eller halvdag) eller egen aktivitet.

PRIS PÅ FÖRFRÅGAN

Vattensalongen på Loka Brunn
Vattensalongen på Loka Brunn

Ja, jag vill veta mer om resor till Grängesberg:

Genom att fylla i nedan formulär så godkänner du att KrogResor sparar dina uppgifter. Om du vill veta hur vi hanterar dina uppgifter, läs HÄR