Amsterdam

En natt och två dagar i Nordens Venedig, Amsterdam!

Dag 1.

Landade på Schiphol redan 10:30 så nu har vi en hel dag till vårt förfogande. Från flygplatsen tog vi taxi till The Huxton där vi äter lunch i väntan på att få checka in på rummen. KrogResor har ordnat med tidig incheckning så vi kan installera oss innan dagens program drar igång. The Huxton är verkligen ett trevligt ställe, där finns både restaurang, bar och bra ”hängytor”. Det ligger dessutom centralt, precis längst med Herengracht, en av de tre största kanalerna i staden.
Efter att vi checkat in på rummen möts vi upp för en Workshop tillsammans med Douglas, han är bartender med superkoll. Vi får blanda drinkar och lära oss de senaste trenderna och övriga tips och trix inom området.

Efter lite ombyte och egen tid på rummet möter vi upp Douglas igen, vid kanalen. Vi ska åka kanalbåt. Båten är bara för oss i sällskapet med egen styrman och allt. Väl på båten har Douglas tagit med sig ingredienser för att blanda drinkar, allt i enlighet med vad vi fått lära oss under dagens workshop. Kul och avslappnat sätt att knyta ihop säcken. Med blandat resultat skall sägas.
Det är mörkt ute och ljusen runt omkring kanalen är helt fantastiska. Vår styrman kan allt om staden och berättar historier löpande medan vi passerar olika hus och andra sevärdheter. Känns som vi sitter på första parkett!

Båten stannar till vid en brygga i stadsdelen Jordaan, här är det dags att stiga av. Vi har en bokning på Restaurang Daalder. Daalder har stjärna i Guide Michelin och det är lätt att förstå varför, vilken mat! Lokalen är en tidigare pub som gjorts om till en restaurang. Det är en avslappnad atmosfär, ett ställe man gärna sitter på länge. Hit måste jag tillbaka när tillfälle ges! Mätta och belåtna tar Douglas med oss ut på en barrunda. Den är magisk och slutar sent. God natt!


Dag 2.

Efter lite sovmorgon fick vi en god välbehövlig frukost på hotellet. Ikväll åker vi hem men dessförinnan ska vi njuta av staden och även besöka Heineken Experience där vi har en VIP tour bokad. Vi strosar omkring på gator och mellan kanaler, det är något visst med att bara gå omkring och insupa atmosfären.

När vi kommer till Henieken Experience blir vi mötta av en värd som skall ta oss genom hela upplevelsen. Det är en lång kö utanför, den slipper dock vi eftersom vi är förbokade. Ibland är det skönt att vara VIP. Vi går igenom hela museet, för det känns verkligen som ett sådant, spännande historia och kul aktiviteter på vägen. Favoriten är när det blir ölprovning i ett eget rum, här får vi prova en massa olika öl i kombination med ostar och bröd innan vi fortsätter. I slutet stängs vi in i ett rum, en film visas i hela rummet, både väggar, golv och tak. Det är hög musik och man riktigt känner nattklubbskänslan infinna sig! Dörrarna öppnas och vi kommer rakt ut i en stor bar där dagsfesten fortsätter. Som tur är har våra väskor tagits från hotellet och skickats direkt till flygplatsen där vi möter upp dom och checkar in för flygresan hem. Snyggt löst KrogResor, extra plus för det! Man hinner mycket på ett par dagar men hade gärna stannat en natt till. Det får bli nästa gång.