Los Angeles

Fyra dagar i Los Angeles, vilken upplevelse!

Dag 1. Tisdagen den 14 maj landade vi i Los Angeles. Efter att hyrbilen hämtats ut styrde vi kosan mot Venice Beach för incheckning på hotellet. Enklare standard men vad gör väl det när man har hela Venice utanför dörren!
Lite yra i huvudet av jetlag tog vi oss till Firestone Walkers restaurang, The Propogator för ett riktigt skrovmål och ölprovning till det. Underbar mat, dryck, cool lokal och oerhört trevlig personal som guidade oss genom alla smaker. Mätta och belåtna stupade vi i säng.

Dag 2. Nu var det dags för nästa biltur norrut, en bilfärd på ca 3 tim. Stundtals känns det som att köra i vildmarken, det är otroligt vackert!
På vägen hade vi ett inbokat vingårdsbesök på Bridlewood Estate Winery. Underbara vyer och en fantastisk historia! Vi blev guidade genom vinfälten och området samtidigt som vi provade viner från just de odlingarna vi tittade på, häftigt! Besöket avslutades med en sittande vinprovning inne i vineriet.
Dags att åka vidare till Buellton. Vi checkar in på hotellet och gör oss redo för middag. KrogResor har bokat bord för oss på The Hitching Post. Har du sett filmen Sideways? Om inte rekommenderar jag dig att göra det innan besöket. Denna restaurang har nämligen en central roll i filmen. Enklare Steakhouse med mycket cowboyhattar på gästerna. Oväntad och rolig upplevelse.

Dag 3. Det är lite kallt i luften men det går ändå att sitta ute vid brasan till frukost. Långt upp i himmelen flyger massa örnar i cirklar. Vilken magisk plats att kicka igång dagen på. In i bilarna, nu kör vi mot Firestone Walker Barrelworks för en bryggerivisning, ölprovning och lunch. Efter att bryggmästaren guidat oss runt i lokalerna och berättat om bryggeriets historia hade vi en ölprovning i deras bar. Tänk att det kan smaka så mycket mer när man har en historia bakom. Fascinerande!
Då var det dags att köra tillbaka till LA och denna gång till Santa Monica. På vägen stannade vi i Ventura. Planen var att ta ett dopp i havet men det var visst bara badkrukor med på resan så det blev inte av. Istället åt vi en utsökt lunch på en fiskrestaurang längst ute på piren, wow!
Vi checkar in på ett väldigt lyxigt hotell, ett stenkast från Santa Monica -piren och plötsligt befinner vi oss i stadsmiljö igen. Några timmar spenderas med att bara promenera omkring och känna in puls och miljö. Kvällen avslutas med en middag på ett Tex-Mex hak längst strandpromenaden, kunde inte blivit bättre.

Dag 4. Idag är dagen då vi ska hinna se så mycket som möjligt, på ett så effektivt och roligt sätt som möjligt. KrogResor har bokat en Rastabuss, japp du hörde rätt, en Rastabuss (bild nedan). Vi kör en heldag med chaufför som också guidar och berättar alla möjliga och omöjliga historier. Här är några av de ställen vi fick uppleva. Rodeo Drive i Beverly Hills, lunch på farmers market, promenad bland stjärnorna på Hollywood blvd, Hollywoodskylten, promenad på Venice beach och promenad ut på världskända Santa Monica piren med nöjesfält och alla restauranger.

Nu måste jag sova, vi ska upp tidigt och åka hem imorgon. Vilken resa!!